Дерматологични срещи с BIODERMA

София, България

Дерматоскопия – II част

 

Научната конференция "Дерматологични срещи с BIODERMA" се проведе за четвърти път в София.

Над 300 дерматолози от България, Сърбия и Македония, взеха участие в едно от най-мащабните дерматологични научни събития в региона, което се проведе в модерното технологично пространство на Sofia Event Center.

Темата тази година "Дерматоскопия – II част" даде възможност да се навлезе в по-голяма дълбочина в тематиката след големия интерес към първата част на изданието на конференцията миналата година. 

Гост-лекторите бяха от световна величина в областта на дерматоскопията – проф. Джузепе Ардженциано от Катедрата по дерматология на Университета в Неапол и Президент на Междунароното общество по дерматоскопия, проф. Емилиос Лалас от Катедрата по дерматология на Университета Аристотел в Солун и проф. Харолд Китлер от Медицинския университет във Виена. 

Пленарната сесия бе посветена на две основни теми – дерматоскопия в различните възрастови групи – деца, младежи и възрастни, както и дерматоскопия на специфични зони от тялото. 

След пленарната част се проведе и интерактивен уъркшоп, по време на който участниците диагностицираха 20 различни патологии на база на дерматоскопски изображения.   

В сесията за въпроси и отговори делегатите зададоха на лекторите своите въпроси, като най-интересният от тях спечели участие в предстоящата Световна конференция по дерматоскопия в Солун през юни.